fbpx

operational lease bij Van Dijk Automotive

Alles wat u moet weten voor operational lease voor uw occasion

Operational lease zou een goede optie kunnen zijn wanneer u de lease opties overweegt voor uw nieuwe occasion. Wij vertellen er graag meer over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is operational lease?

Hoe deze lease vorm uw beste optie zou kunnen zijn

Bij operational lease blijft de leasemaatschappij (ook wel lessor genoemd) de rechtmatige eigenaar van de wagen. In dit geval is de berijder van de auto, ook wel lessee genoemd, geen eigenaar van de auto: men heeft alleen het gebruiksrecht. Wanneer de overeenkomst is afgelopen, moet de auto teruggekeerd worden naar de leasemaatschappij.

Dit zorgt er ook voor dat deze partij verantwoordelijk is voor zaken zoals onderhoud en reparatie. Er zijn echter wel verschillende vormen van deze lease vorm, die allen ook weer verschillende rechten en verplichtingen voor de leasemaatschappijen en de rijder van de auto meebrengen. Doorgaans is de contractduur van operational lease korter dan dat de auto daadwerkelijk meegaat: na afloop van het contract, zal de leasemaatschappij de auto nogmaals op de markt willen brengen. Hieronder hebben wij voor de duidelijk een aantal verschillen van de lease vormen op een rijtje gezet. Wilt u zelf uw lease berekenen? Wij hebben een lease calculator gemaakt zodat u deze gemakkelijk kunt berekeken.Uiteraard kunt u ook altijd contact op nemen voor meer informatie.

Is operational Lease de beste keus?

Voordelen t.o.v. Financial Lease

  • Geen onderhouds- reparatie-, brandstof-, verzekering- en belastingkosten. [geldt voor full operational lease]
  • Geen slottermijn
  • Hier staat echter wel tegenover dat u voor vervelende naheffingen kunt komen te staan, geen fiscale voordelen kunt genieten en daarnaast natuurlijk niet de eigenaar van de auto bent.
  • Economisch eigenaar, de auto staat op uw naam
  • Mogelijke investeringsaftrek, in de vorm van de BTW van de aanschafwaarde
  • Fiscaal eigendom
  • Transparant: altijd een vast bedrag
  • Flexibel: tussentijds aflossen

Uw Lease berekenen?

Gebruik vrijblijvend onze lease calculator